ریزش مو یکی از معضلاتی است که خیلی از افراد به‌خصوص آقایان از آن رنج می‌برند. در گذشته برای این مشکل راه‌حل کاربردی وجود نداشت، اما به مرور زمان با پیشرفت علم و تکنولوژی روش کاشت مووارد حیطه پزشکی شد. ریزش موعلت‌های متفاوتی دارد از‌جمله مشکل کم‌کاری تیروئید، کمبود آهن، رژیم غذایی سخت، برخی بیماری‌های داخلی، استرس، کمبود برخی ویتامین‌ها مثل ویتامین‌D‌، زینک و... مصرف بعضی داروها و... با این حال یکی از اصلی‌ترین علت‌های ریزش مو چه در خانم‌ها و چه در آقایان ارث است.

با این حال باید قبل از هر اقدامی مشکل ریزش مو ریشه‌یابی شده تا در صورت ممکن، درمان مناسب به کار برده شود. گاهی اوقات با دارو درمانی یا از بین بردن مشکل اصلی می‌توان ریزش مو را درمان کرد. اما گاهی اوقات کار از کار گذشته است و دیگر باید به فکر راه چاره‌ای دیگر بود.‌ کاشت مویکی از روش‌های نوینی است که برای درمان بی‌مویی حرف اول را می‌زند، اما برای انجام این کار از چند روش می‌توان استفاده کرد اما به‌طور کلی مو از ناحیه‌ای از بدن شخص برداشته و آن را ‌انتقال یا پیوند به نواحی دیگر از بدن می‌دهند.

انواع روش‌های کاشت مو:
روش کاشت مو به صورت جراحی‌:
FUT: این روش در اتاق عمل انجام می‌شود و با بیهوشی و خون‌ریزی همراه است. در این روش ابتدا برشی نواری از پوست پشت سر به عرض 2‌سانتی‌متر برداشت می‌شود سپس با قطعه‌قطعه کردن این برش از پوست فولیکول‌های مو جدا شده و در منطقه پذیرنده یا همان منطقه طاسی کاشت می‌شود. به بیان دیگر بعد از بریدن گرافت نواری مو، با استفاده از میکروسکوپ‌های استریو با رزولوشن بالا فولیکول‌های مو جداسازی می‌شود.
نکته!

این روش برای افراد بین 18 تا 25‌سال زیاد توصیه نمی‌شود. البته می‌توانند از این روش استفاده کنند و محدودیت خاصی وجود ندارد اما چون در این سن همچنان ممکن است ریزش مو آندروژنیک کامل نشده باشد، ادامه داشته باشد. به‌همین دلیل اگر یک نوار باریک از پشت سر برداشته و در جلوی سر کاشته شود با‌توجه به ادامه ریزش موهم ممکن است بعدا از نظر بانک مو مشکلی ایجاد شود و هم اینکه دوباره خط ریزش به سمت عقب پیشروی کند و مجددا جلوی سر خالی شود اما غالب افراد می‌توانند از این روش استفاده کنند.


روش کاشت مو به‌صورت غیرجراحی:
FIT:  روش دیگری برای کاشت مو وجود دارد که نیازی به بیهوشی و انجام عمل جراحی آن هم طولانی مدت نیست، چرا‌که در این روش هر یک از واحد‌های فولیکولی مو به‌صورت تک‌به‌تک از سر جدا می‌شوند و دیگر برای گرفتن گرافت، نیازی به برش دادن پوست سر نیست. مراحل انجام این کاشت به این صورت است که بعد از برداشتن گرافت‌ها توسط سوزن‌های بسیار ظریف از منطقه بانک مو، گرافت‌ها در منطقه پذیرنده‌ها همان منطقه طاسی کاشت می‌شوند. این روش برعکس روش قبلی دوره نقاهت زیادی ندارد و یک روزه انجام می‌شود و بدون نیاز به بیهوشی کاشت مو صورت می‌گیرد و فرد می‌تواند بلافاصله به زندگی روزمره خود بازگردد.

روش ترکیبی:
روش دیگر روش ترکیبی است. کاشت موی سربه روش ترکیبی FUTو FITطی دو جلسه در دو روز متوالی صورت می‌گیرد و در هر روز یک منطقه از قسمت‌های موردنظر، پیوند را دریافت می‌کند، بدین ‌صورت حداکثر تراکم در سریع‌ترین زمان ممکن حاصل می‌شود.


چه موهایی در سر کاشته می‌شود؟
در کاشت مو با‌توجه به نوع روش پیوند، موهای خود شخص از پشت سر یا ناحیه‌ای از بدن برداشته می‌شود سپس با استفاده از میکروسکوپ و لوپ‌های مخصوص، فولیکول‌های آن به‌صورت تک‌تک جدا می‌شوند و با همان ظرافتی که جدا شده‌اند در ناحیه گیرنده با ایجاد برش‌هایی در حد یک میلی‌متر پیوند زده می‌شود.

روش کاشت مو در چند جلسه انجام خواهد شد؟

اهداف و انتظارات از انجام عمل کاشت مو در افراد مختلف، متفاوت است. اکثر افراد در یک جلسه کارشان به پایان می‌رسد اما مواقعی هم وجود دارد عمل کاشت به دو یا بیشتر از چند روز نیاز داشته باشد. 


مراقبت‌های لازم بعد از کاشت مو:
بعد از انجام کاشت پانسمانی روی سر بیمار می‌گذارند تا از گرافت‌ها مراقبت کند. برای همین بدون نظر پزشک نباید پانسمان برداشته شود.
بعد از کاشت ممکن است فرد دچار سردرد شود که این یک امر طبیعی است. برای همین با مشورت پزشک خود می‌توانید از داروهای مسکن استفاده کنید.
تا بهبود کامل باید از انجام کارهای سنگین پرهیز کنید.
برای گذاشتن سر روی بالش باید احتیاط کافی داشته باشید. تماس ناحیه‌ای که در آن مو کاشته شده با بالش، موجب ریزش فولیکول‌های مو می‌شود. در‌نتیجه موهای کاشته شده زودتر از موعد مقرر از جای خود کنده می‌شود. در صورتی که در روزهای ابتدایی درمان، فولیکوها شروع به ریزش کنند، باید به سرعت با پزشک تماس برقرار کنید.
باید از تعریق بیش از اندازه هم پرهیز کنید چرا‌که تعریق زیاد ممکن است موجب بروز عفونت‌های شدید در ناحیه پیوند و حتی ناحیه‌ای که از آن گرافت دریافت شده، شود.
شست‌وشوی موها در روزهای ابتدایی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، زیرا تماس آب و حتی دست زدن به ریشه موها موجب ریزش آنها می‌شود. استحمام پس از کاشت مو باید تحت‌نظر پزشک و با نظر وی آغاز شود.
بهتر است تا جایی که امکان دارد بعد از کاشت از گذاشتن کلاه و روسری برای مدتی اجتناب کنید.
در روزهای اول از قرار گرفتن زیر نور خورشید اجتناب کنید.
چه افرادی کاندیدای مناسب برای کاشت مو نیستند؟
البته فرد باید سلامت کامل داشته باشد و دچار بیماری‌هایی چون دیابت یا عفونت‌های موضعی نباشد.

چه افرادی کاندیدای مناسب این جراحی هستند؟
 توجه کنید تنها افرادی می‌توانند از این روش استفاده کنند که موهای پشت سر آنها تراکم نسبتا بالایی داشته باشد تا با برداشتن قسمتی از آنها، موها کم نشان ندهند.


چقدر زمان لازم است تا موهای کاشته شده رشد کنند؟
معمولا ۳ تا ۴ماه زمان می‌برد که موها رشد کنند و پس ‌از آن رشد آنها مشابه موهای اصلی و در حدود یک‌و‌نیم سانتی‌متر در ماه، خواهد بود. موهای اولیه معمولا مانند موهای نوزاد بسیار نازک‌اند که با گذشت زمان ضخیم و خشن‌تر می‌شوند. در برخی موارد موهای اولیه فر بوده که پس از گذشت حدودا یک سال، صاف می‌شوند.


چه افرادی مناسب کاشت موبا روش FUE) FIT) هستند؟
معمولا افرادی که در ناحیه پشت سر موهای مشکی و ضخیم و پرپشت دارند برای FITمناسب‌ هستند. البته جنس پوست و عکس‌العمل آن در برابر فشار پانچ نیز خیلی مهم است. گاهی اوقات لازم است یک تست اولیه انجام شود تا از سلامت ریشه موها مطمئن شویم و اگر نتیجه مثبت بود عمل را با همین روش ادامه دهیم. در هر صورت روش عمل به نظر پزشک متخصص پوست و مو بستگی دارد.

یکی دیگر از روش های کاشت مو که این روز ها طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است روش SUT  است. این روش بدون بیهوشی و جراحی انجام می شود. این روشتوسط دستگاه مخصوصی انجام می شود که قابلیت این را دارد نسبت به سایر روش های دیگر 3 برابر بیشتر عمل کاشت مو را انجام دهد. به طوری که متخصص کاشت مو می تواند تا میزان 14 هزار گرافیت مورد را تنها در یک جلسه بر روی قسمت مورد نظر پیوند دهد. همچنین برعکس روش FIT  و FUT شما می توانید در یک جلسه به نتیجه دلخواه خود دست پیدا کنید و دیگر نیاز به چندبار مراجعه کنید. تمام گرافت ها که توسط دستگاه برداشته شده در آن محفظه نگهداری شده ، بدون دخالت دست. درست است که این روش توسط دستگاه انجام می شود اما نوع کاشت به صورت بسیار طبیعی است یعنی به صورت منظم و یک دست انجام نمی شود و دقیقا مانند رویش موهای طبیعی موها در پوست سر کاشته می شوند. 


شرایط کاشت مو برای زنان به چه صورت است؟
 شاید برای خیلی از افراد سوال باشد که آیا کاشت مو، فقط برای آقایان روش مناسبی است و خانم ها نمی توانند از مزیت این روش بهرمند شوند؟! امااین طور نیست این روش برای افرادی که کاندید هستند مناسب است و فرقی ندارد که کاندید منتخب شده مرد باشد یا زن. با این حال قبل از انجام هر اقدامی باید توسط متخصص چند نکته مورد بررسی قرار گیرد: 
علت ریزش مو (ارثی است یا غیر ارثی)
جنس موهای پشت سر(ضخیم یا نازک)
انتظارات منطقی

آیا تکنیک کاشت مو در زنان، متفاوت است؟
تکنیک کاشت مو در هر جنسیتی یکسان است. با توجه به شرایط فرد تصمیم گرفته می شود کدام روش برای فرد مناسب است: FUT، FIT یا ترکیبی هر دو. فرد کاندید می تواند یک روز بعد از عمل پانسمان را عوض کرده و موها را بشوید. موهای کاشته شده پس از 4-3 ماه شروع به رشد می کند و پس از 9 ماه حجیم و خوش حالت می شود.